events 21.06.2019

Small Change

 

intiem Bluesweekend in The Jamm - vrijdag 21 juni - 20u

 
 
 
 

Ralph Bonte , leadzanger bij Hideaway, heeft ook steeds zijn ei kwijt willen kunnen in kleinere projecten. Vooral muziek die niet aan bod kon komen of niet paste bij Hideaway stond daarbij op zijn verlanglijstje. Begin jaren ‘90 vormde hij een duo met Vincent Pierins: Fobro en Dender. Daarna toerde hij met Didier Derck als The Resonators. En het moet nu toch ook al bijna 25 jaar zijn dat hij met JeanMarie Herman (lead gitarist bij Hideaway) een duo vormt: Small Change. Inderdaad, de groepsnaam komt van een heerlijke plaat van Tom Waits. Small Change is ook ‘kluttergeld’ maar is ook de ‘kleine verandering’ ten opzichte van wat de heren doen bij Hideaway.

Beide heren brengen een mengelmoes onder de grote noemer Americana. Dat mag je breed interpreteren, hokjes denken is er deze keer niet bij. Enkele namen die de revue passeren: Tom Waits, Bonnie Raitt, Tony Joe White, Ry Cooder …. Maar ook minder gekende goden : Mary Gaulthier, Bruno Deneckere, John Prine, etc….

Waar JeanMarie bij Hideaway steeds elektrisch speelt, kan hij in deze setting ook zijn liefde voor de nylon snarige gitaar presenteren. Ralph brengt enkele gitaren van zijn huismerk (Arrenbieguitars.be) mee.

Een concertje voor fijnproevers!


Check ook hun Facebookpagina, waar je ook de De Luxe versie kan horen.


Reserveer uw plaats via dirk@thejamm.be

Tickets: 10€

 
- door The Jamm
 
Terug naar alle berichten